Tečaj njemačkog jezika

Brain Fitness Vam nudi konverzacijski tečaj njemačkog jezika. Ako učite njemački jezik po principu učenja materinjeg jezika, naučit ćete ga govoriti. Za to je potrebno imati kvalitetnog učitelja/govornika, potreban je kontinuitet i male grupe. Sve to možete pronaći kod nas.

Zašto njemački jezik učiti po principu materinjeg jezika?

Zato što nitko ne bi naučio govoriti svoj materinji jezik da ga uči pomoću gramatičkih pravila i izvan konteksta i komunikacijskih situacija. Zamislite da svoju djecu hrvatski jezik učite na način: “Tko? Što? Dječak. Koga? Čega? Dječaka.” i sl. Vaše dijete nikada ne bi pravilno govorilo niti se moglo sporazumjeti s drugim ljudima na materinjem jeziku. Zašto bi se strani jezik tretiralo drugačije? Jezik je jezik. Princip usvajanja jezika isti je- učili strani ili materinji jezik.

Zašto je važno da su grupe male (do šest polaznika)?

Zato jer je kod učenja njemačkog jezika jako važno da imate dovoljno vremena za vlastitu produkciju (govor), što u velikim grupama nije moguće ostvariti. Osim toga, važno je da grupa bude homogena, da atmosfera bude opuštena i ugodna te da pruža sve preduvjete za miran i koncentriran rad. Osim toga, male grupe omogućavaju individualiziran rad. Učitelj stoga može prepoznati individualne stilove učenja i potrebe polaznika. Ne učimo svi na isti način. Zato je važno da učitelj ima vremena, stručnog znanja, ali i psihološko-pedagoškog znanja (znanja kako se uči i podučava), kao i sve ostale materijalne preduvjete posvetiti se svakom pojedinom polazniku. Tako mu može pomoći da pronađe vlastit način efikasnijeg učenja.

Konverzacijski tečajevi njemačkog jezika namijenjeni su djeci i odraslima. Pridržavamo se smjernica Zajedničkog europskog referentnog okvira za strane jezike i izdajemo potvrdu o završetku određenog stupnja. Sukladno navedenim smjernicama jedan stupanj traje 140 sati (odnosno 280 sati B1). No, s obzirom na opisane specifične materijalne i nematerijalne uvjete u kojima se odvijaju naši tečajevi, njemački ćete jezik naučiti puno prije.