Savjetovanje

Vaše dijete ima problema s koncentracijom i pažnjom? Nemirno je, teško prati nastavu i/ili ima problema s ponašanjem?

U ovom problemu niste usamljeni. Sve je veći broj djece koja imaju neki oblik poremećaja koncentracije i pažnje. Neka od njih imaju dijagnozu (ADHD, ADD), a kod nekih roditelji i, najčešće odgojitelji i /ili učitelji primijete da su “neobično” nemirni, da ne prate aktivnosti, da ne mogu sjediti na mjestu i slično. U školi, nažalost, takva djeca često ne dobivaju dovoljno potpore, a učitelji se žale da zbog njih ne mogu u miru održavati nastavu. To rezultira sve češćim negativnim komentarima i pritužbama  u informativkama, razgovorima s roditeljima, ali i kažnjavanjem djece koja su zbog svog ponašanja često isključena iz kolektiva. Takva situacija kod djece izaziva još veći otpor te ona postaju sve neuspješnija i nediscipliranija i kod kuće i u školi. A najčešće se radi o izrazito inteligentnoj djeci. Problemi se u većini slučajeva ne rješavaju na adekvatan način. Očajni su i roditelji i učitelji, ali i djeca.

Takvoj se djeci sve češće propisuje terapija lijekovima, no ona u mnogim slučajevima nije opravdana i mogla bi se izbjeći. Rješenje problema, naravno, nije jednostavno i zahtijeva multidimenzionalan pristup. Prije svega, potreban je individualan i kontinuiran rad s djetetom i roditeljima, strpljenje i upornost. U rješavanju ovakvih ili sličnih problema pozitivna psihologija i načela realitetne terapije (https://bit.ly/35EYsl5) pokazale su se kao dobro polazište. Obratite nam se s povjerenjem i nakon razgovora s Vama i Vašim djetetom moći ćemo odrediti program koji bi u Vašem slučaju bio najprimjereniji. Svaki problem može se riješiti. Samo ga trebamo prepoznati, profesionalno pristupiti i s njime se uhvatiti u koštac. I upamtite: nije sramota imati problem. Sramota ga je ignorirati i ništa ne poduzimati.

U Brain Fitness centru dostupno Vam je profesionalno savjetovanje. Naši stručnjaci sa psihološko-pedagoškim obrazovanjem pomoći će Vašem djetetu da se nosi s izazovima školovanja i funkcioniranja unutar kolektiva. Osim toga, jednom mjesečno u centru u Ilici 488 organiziramo besplatne seminare i radionice na temu “Izazovi modernog roditeljstva“.

Svako dijete zavrjeđuje imati iste šanse!

Imate problema s koncentracijom i zadržavanjem pažnje? Ili samo želite naučiti kako smanjiti razinu stresa i aktivirati svoje moždane potencijale, a odrasla ste osoba?

To nije ništa neobično. Kod djece je, doduše, taj problem vidljiviji jer ona moraju sjediti u klupama u školi i u određenom trenutku izvršiti određenu aktivnost, pratiti nastavu, aktivno sudjelovati u njoj i sl. No, i odrasli često imaju problema s koncentracijom i pažnjom. U najvećem broju slučajeva glavni je uzrok stres i užurban način modernog života u kojem se od nas očekuje multitasking koji zapravo šteti našem mozgu i povećava razinu “hormona stresa” (kortizola) u krvi. Osim toga, odrasli često nedovoljno i/ili nekvalitetno spavaju, što ima negativan učinak na mozak jer se on u fazi dubokog sna “rješava” toksina. Ako mu ne omogućimo dovoljno vremena i uvjete za to, dolazi do nakupljanja toksina i povećanog rizika od kasnijeg oboljevanja (demencije). Da biste održali svoj mozak funkcionalnim i zdravim, omogućite mu odmor i pravilne vježbe. U tome Vam možemo pomoći i mi.

Najava na telefon br. 091/520 9584 ili putem mail adrese info@brainfitness.hr.